webshop kategóriák

Problémák, tünetek alapján

California Fitness termékcsalád

Diétás program életmódváltóknak, sportolóknak

Antioxidánsok

Vitaminok,multivitaminok

Ásványi anyagok

Elit, Különleges Termékek

Gyógynövényalapú készítmények

Tenger gyümölcsei

Kilófaló termékek

Csak nőknek,csak férfiaknak

Szépségért

Emésztést segítő termékek

Immunrendszert támogató készítmények

Izületvédők

Érvédő komplex

Húgyutak komplex védelmére

A természetes izomnövekedésért

Koleszterincsökkentő

Sportolóknak ajánljuk

Májvédő készítmény

Kozmetikai termékek

Öko tisztítószerek

Aquarion víztisztító és ionizáló berendezés + tartozékai

Mágneses vízkőmentesítő

BioHarmonex Biorezonanciás készülék otthonra

Elektroszmog-védelem

Ajándék ötletek

Energetizálók

Üzleti termék azoknak akik többre vágynak

Egészségmegőrzés cikkek

Újdonságok

Organic Acai a …

Organic Acai  a szupergyümölcsök királya Ár: 13 155 FtEgységár: 28 Ft /ml
Új

Easy Time székrekedés …

Easy Time székrekedés ellenfele, bélműködés támogatója Ár: 10 625 FtEgységár: 178 Ft /db
Új

Kiemelt termékek

AQUARION VÍZTISZTÍTÓ …

AQUARION VÍZTISZTÍTÓ VÍZIONIZÁLÓ 25% AZONNALI KEDVEZMÉNNYEL! Ár: 611 800 FtEgységár: 611 800 Ft /db
Új

Ránctalanító szérum

Ránctalanító szérum Ár: 7 965 Ft
Új

Félmaraton féltüdővel....

2016.10.24.

Félmaraton féltüdővel....

Elhatároztam, felkészültem és megcsináltam ! Lefutottam a félmaratont izgalmasra és mozgalmasra sikeredett. A tüdőmért izgultam de a térdem adta fel.

MEGCSINÁLTAM !!!! Lefutottam életem első félmaratonját..!

Újabb pipa a bakancslistámon.. Van még egy pár erre az évre pl: újra férjhez menni egy gyönyörű fehér homokos szigeten mezítláb. Vagy: elefánt háton bebarangolni a dzsungelt.. stb stb.. De térjünk vissza a futásra. Életre szóló élmény volt.. Már előtte préfutitisz (futóverseny előtti stressz szindrómában) szenvedettem. Én neveztem el így. Minden bajom lett... náthás voltam, fájt a torkom, a hasam.. kicsit megsárkányosodtam stb... szóval kicsit izgultam..

Azt mondják akkor kell futni ha jól esik.. jól esett! Az eső mindenképp... Minden ideális... lehetett volna... DE nem volt az... Végig esett 21 km-en keresztül. Kaptam kölcsön esőkabátot, és sapkát ami legalább az arcomból elvezeti a vizet.. Köszi Lévai Péter! Már az első 50 méteren, ahogy elindult a futó tömeg, belegázoltam egy bokáig érő pocsolyába... kellemes volt így futni átázott cipőben, még sok sok km-ert. Technikai problémám is volt bőven. A füles vizes volt, így nem maradt a fülemben.....az övtáskám folyton lecsúszkált... az esőkabátba befülledtem.

De ezek még elenyészőek voltam ahhoz képest, hogy sajnos a térdem már elejétől elkezdett fájni az első 10 km tűrtem.. 15 km-nél már nagyon fájt. Az utolsó 5 km-ert már komoly fájdalmakkal futottam végig...a jobb lában már csak húztam... most pedig inkább hagyjuk..... !!! De megcsináltam... és még az időm is elég jó lett, magamhoz képest, 2 óra 11 perc. A teherbírásom jól szuperált, köszönöm a férjemnek Ludányi Lászlónak és a szuper személyi edzőnek Deme Tündének a felkészítést, az izmaim jól bírták, a tüdőm amitől a legjobban tartottam fantasztikusan bírta a terhelést.

Kis kulacs vizembe 40 csepp oxigénnel indultam útnak. Nem túl jól osztottam be így az első 10-km en sajnos elfogyott. Legközelebb erre is figyelnem kell. Super Q10-et verseny előtt duplán vettem be. A Szuper Mega 50-et folyamatosan fogyasztottam. A szervezetemet igyekeztem előkészíteni a nagy próbatételre. Mentálisan is készültem.

És nem csalódtam. A lelkem ismét újjászületett.... Önteltnek tűnik, de most hősnek érzem magam.. Önmagam hősének, lehet, hogy másnak egy félmaraton semmi.... nekem egy újabb lépcsőfok volt a saját utamon ami bebizonyítja, hogy egyre többre és többre vagyok képes... Továbbra is hiszem, hogy futni jóó !! Mindig lesznek nem várt körülmények... de így ezeket leküzdve, még értékesebb a próbatétel...

Köszönöm a családom és a barátok biztatását, gratulálok nektek hiszen fantasztikus idővel futottátok a félmaratont Ludányi László, Ludányi Bendegúz, Lévai Péter vagy a kismaratont Mesterné Sándor Tímea, Dobecz Marianna. Mindenki aki ott volt bizonyított... szuperek vagytok! Pusztai Szabina köszönjük a képeket, teljes mértékben visszaadták a hangulatot. És persze a Vitamin partner termékeinek amelyek erőt adtak, felturbóztak, és a verseny után regeneráltak. Azonnal rendeltem Joint Protex Fortét (izületvédő komplex) eddig még nem próbáltam úgy gondoltam nincs rá szükségem, bár nagyon sok pozitív visszajelzést hallottam már róla. Vigyáznom kell az izületeimre is. És nem mondok le a futás öröméről. Így a repertoáromat kibővítettem izületvédő készítménnyel is. Mert egy kis fájdalom de még a nagy sem áll az utamba. Egy hét telt el, de már újra edzek és futni is fogok hamarosan. A következő cikkben beszámolok a tapasztalatokról. Hátha segítségére leszek más sportolóknak is, akik térdfájdalmakkal vagy egyéb izületi gondokkal küzdenek.

Sérülés és fájdalommentes sportolás nektek ! 

Cikk szerzője: Ludányiné Szabó Adrienn 

A fentiek
kizárólag a megnevezett személy(ek) tapasztalatát, véleményét tükrözik. Ön ettől eltérő tapasztalatokat is szerezhet.
vissza

Hozzászólások