webshop kategóriák

Problémák, tünetek alapján

Vitaminok,multivitaminok

Gyógynövényalapú készítmények

Másnaposság ellen

Elit, Különleges Termékek

Immunrendszert támogató készítmények

California Fitness termékcsalád

Diétás program életmódváltóknak, sportolóknak

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Tenger gyümölcsei

Kilófaló termékek

Csak nőknek,csak férfiaknak

Szépségért

Emésztést segítő termékek

Izületvédők

Érvédő komplex

Húgyutak komplex védelmére

A természetes izomnövekedésért

Támogatás az ideális koleszterinszinttért

Sportolóknak ajánljuk

Májvédő készítmény

Kozmetikai termékek

Öko tisztítószerek

Aquarion víztisztító és ionizáló berendezés + tartozékai

Mágneses vízkőmentesítő

BioHarmonex Biorezonanciás készülék otthonra

Elektroszmog-védelem

Termék csomag ajánlataink

Energetizálók

Üzleti termék azoknak akik többre vágynak

Egészségmegőrzés cikkek

Újdonságok

Izzadásgátló golyós …

Izzadásgátló golyós dezodor természetes hatóanyagokkal Ár: 3 045 Ft
Új

Elektroszmog harmonizáló …

Elektroszmog harmonizáló személyi csomag Ár: 35 910 FtEgységár: 33 250 Ft /db
Új

Kiemelt termékek

Calcium Magnezium PLUS D+K …

Calcium Magnezium PLUS  D+K -vitaminnal dúsított kalcium és magnézium komplex Ár: 8 310 FtEgységár: 70 Ft /db
Új

Organic Acai bio acai komplex …

Organic Acai bio acai komplex folyékony antioxidáns Ár: 14 615 FtEgységár: 28 Ft /ml
Új

Noni eredettörténet, miért is ennyire népszerű a Noni gyümölcs

2020.06.30.

Noni eredettörténet, miért is ennyire népszerű a Noni gyümölcs

A Noni (Morinda Citrifolia) egy felbecsülhetetlen értékű növény, a gyümölcs leve lassan egyre több ember napi étrendjébe kerül bele egészséget elősegítő táplálék-kiegészítőként. Csak az elmúlt néhány évben több mint 23 különböző fitokemikáliát, 5 féle vitamint, 3 féle ásványi anyagot és 18 féle aminosavat azonosítottak a gyümölcsben, melyek igen hatékonyan serkentik az emberi szervezet immunrendszerét.

Az ókori polinéziai őslakosok különféle növényeket használtak a természetes gyógymódokhoz, kezdetekben “próba szerencse” alapokon elindulva, majd később a tapasztalataikat generációkon átívelve továbbadták leszármazottaiknak. Ezt “kapu”-nak hívták, ami egy összefoglaló név volt azokra szabályokra és tanításokra amiket betartva a legnagyobb egészségben és harmóniában élhették életüket. Ezt a kollektív tudást a “kahuna”, a spirituális vezető ápolta és védte.
- hideg
- nedves levegő
- fizikális trauma
- fertőzés
- lelki problémák
- erkölcstelen viselkedés
- “kapu” szabályainak megszegése

A népgyógyászati eljárás gyakran magában foglalt külöböző szertartásokat, izzaztást, masszázst és természetesen kedvező hatásúnak tartott növényeket. A legtöbb növényt külsőleg használták, és az etnobotanikusok úgy vélik, hogy így kezdődött a noni népszerűségének története is.

Organic Noni, Calivita

Nem tudhatjuk biztosan, hogy mikor kezdtek a polinéz lakók a noninak fájdalom esetén is kedvező hatást tulajdonítani, de ismert tény, hogy különösen nagy gyakorisággal használták a leveleit a polinéziai történelem során. A Noni kétségtelenül nagy segítség volt a polinéziak számára, ezért vitték magukkal a növényt, amikor a Csendes-óceán új szigeteit gyarmatosították.

Nincsenek ismereteink arról, hogy hogyan és mikor tértek át az őslakosok a külső használatról a fogyasztásra. Az érett gyümölcs illata valószínűleg egy ideje távol tartotta őket a lakmározástól.

Az állatok azonban bizonyos értelemben sokkal okosabbak, mint mi vagyunk, vagy legalábbis intuitívabbak. Például tudjuk, hogy a kutyák füvet esznek, amikor meg akarják hánytatni magukat. Az állatoknak rengeteg ilyen gondjaikat enyhítő szokásuk van. És a polinéziai állatvilág imádja a nonit! Valószínűleg észrevették az állatok jó egészségét, és úgy döntöttek, hogy megpróbálkoznak a gyümölcs fogyasztásával.

Organic Noni, Calivita

Gyorsan kiderült, hogy a nyers noni gyümölcs lenyűgöző hatékonysággal növeli az energiaszintet, segít a gyulladások leküzdésében, fenntartja az egészséges immunrendszert, és számtalan egyéb előnnyel jár. A noni gyorsan az ókori polinéziaiak egyik legfontosabb gyógynövényévé vált.

Ma már ismerjük a noniban található több, mint 160 vegyületet, melyek között rengeteg létfontosságú mikrotápanyag van, beleértve a természetes antioxidánsokat, az oldható és oldhatatlan rostokat, az esszenciális zsírsavakat és számtalan más vitamint és ásványi anyagot.

vissza

Hozzászólások