webshop kategóriák

Problémák, tünetek alapján

Vitaminok,multivitaminok

Gyógynövényalapú készítmények

Másnaposság ellen

Elit, Különleges Termékek

Immunrendszert támogató készítmények

California Fitness termékcsalád

Diétás program életmódváltóknak, sportolóknak

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Tenger gyümölcsei

Kilófaló termékek

Csak nőknek,csak férfiaknak

Szépségért

Emésztést segítő termékek

Izületvédők

Érvédő komplex

Húgyutak komplex védelmére

A természetes izomnövekedésért

Támogatás az ideális koleszterinszinttért

Sportolóknak ajánljuk

Májvédő készítmény

Kozmetikai termékek

Öko tisztítószerek

Aquarion víztisztító és ionizáló berendezés + tartozékai

Mágneses vízkőmentesítő

BioHarmonex Biorezonanciás készülék otthonra

Elektroszmog-védelem

Termék csomag ajánlataink

Energetizálók

Üzleti termék azoknak akik többre vágynak

Egészségmegőrzés cikkek

Újdonságok

OrganiCare BIO Sampon

OrganiCare BIO Sampon Ár: 4 910 FtEgységár: 24 Ft /ml
Új

#Partyup másnaposság ellen

#Partyup másnaposság ellen Ár: 12 115 FtEgységár: 205 Ft /db
Új

BIOHARMONEX Biorezonanciás …

BIOHARMONEX Biorezonanciás készülék otthonra legújabb 4.0 generáció Ár: 284 210 Ft
Új

Kiemelt termékek

#Boostup memóriajavító, …

#Boostup memóriajavító, agyserkentő, természetes energetizáló Ár: 12 115 Ft
Új

C 300 Plusz 300 mg-os …

C 300 Plusz  300 mg-os C-vitamin csipkebogyóval és bioflavonoidokkal kiegészítve Ár: 6 635 FtEgységár: 52 Ft /db

Noni gyümölcs. Noni használata azta ezt nem gondoltam volna

2017.10.19.

Noni gyümölcs. Noni használata azta ezt nem gondoltam volna

A Noni használata során számos pozitív hatás figyelhető meg. Mi van a Noni gyümölcsben ami miatt feltűnést keltett.

Noni- így nevezik a Hawaii-ak, de tudományos körökben Morinda citrifolia-ként tartják számon a Noni gyümölcsöt. Ez az örökzöld növény Polinéziában, Malajziában, Ausztráliában és délkelet-Ázsiában is honos, magassága az apró bokor mérettől egészen 10 méterig terjedhet.

A Noni gyümölcs használata népi gyógyászatban körülbelül 2000 évre tehető. Afrikában elsősorban általános salaktalanítóként, Indiában főleg vitalizáló, vágyfokozó szerként, Ausztráliában és Közép-Amerikában főként az egészségre gyakorolt számos egyéb jótékony hatásai miatt terjedt el a Noni gyümölcs. A nyugati országok figyelme csak pár évtizede fordult a Noni gyümölcs felé.

Dr. Ralph Heinicke elismert biokémikus a hetvenes évek elején kezdett kutatásokat a Xeroninnevű anyaggal, és több mint 45 évet töltött az alkaloida működésének tanulmányozásával.
A xeronin egy viszonylag kis alkaloida, amely fiziológiailag igen aktív, de az emberi test sejtjeinek helyes működéséhez elengedhetetlen. Dr.

Heinicke kutatásai során a Noni gyümölcsében észlelhető mennyiségű pro-xeroninra, azaz a xeronin előfutárára bukkant, melynek elsődleges funkciója a specifikus proteinek merevségének és formájának szabályozása. Mivel ezek a proteinek különböző feladatokat látnak el a sejten belül, érthető, hogy a xeronin így a Noni gyümölcs használata hihetetlenül széleskörű fiziológiai reakciókat produkálhat. Közömbös tulajdonságai miatt korábban rendre elkerülte a biokémikusok figyelmét, most azonban kiderült, hogy hatalmas jelentőséggel bír.

A Noni gyümölcs használta egyre jobban lázba hozta a tudósokat.

Ismerd meg üvegbe zárva

noni gyümölcs megismerem

A proxeronin egy speciális enzimhez kötődve - amely szintén megtalálható a noni gyümölcsben - xeronin képződést indukál. Ez a biokémiai kombináció kimutathatóan jó hatással van a sejtek falának funkcióira, ami az összes fiziológiai reakciót meghatározza. A sejtek falának áteresztőképességét szabályozva normalizálja a sejtműködést, javítja a tápanyagok felszívódását. Enzimek alkotórésze, hatékony sejttámogató, valamint immunrendszerünk normál működéséhez is nagymértékben hozzájárulhat. A májban ugyan raktározódik nagyon kis mennyiségű proxeronin, ezt az agy jelzésére 2 óránként kibocsátja, a test többi szerve pedig a véráramlás során jut hozzá.

noni gyümölcs, noni használata

Mindennapi táplálékunkkal szintén magunkhoz veszünk bizonyos mennyiségű proxeronint, de a Noni gyümölcs különösen nagy mennyiségben tartalmazza. A xeronin-szükségletet a stressz, fokozott szellemi/fizikai igénybevétel nagymértékben fokozza. így Noni gyümölcs használata a stressz szempontjából is előtérbe került.

A Noni gyümölcsben található még scopoletin, mely a tobozmirigyre hatva a szerotonin és melatonin termelését befolyásolja. Ez az oka annak, hogy jótékonyan csillapíthatja a hangulati hullámzást, valamint jó hatással lehet a normál alvási ciklus fenntartására. A Noni gyümölcs kivonata serkenti a nitrogén-oxid termelődését is, amely értágító hatású lehet, ezáltal javíthatja a szövetek vérellátását. A Noni használata az erek szempontjából is hasznos lehet.

A fentiek említésével azonban korántsem teljes a sor. A Noni gyümölcs ezen túl 18 esszenciális aminosavat is tartalmaz, amelyet a szervezet maga nem tud előállítani, viszont létfontosságúak számára. Gazdag emellett ásványi anyagokban (Na, K, Fe, Mn, Mg), és vitaminokban, melyek támogatják szervezetünk egészséges működését.

Valószínűleg még negyvenévi kutatómunka után sem sikerült a Noni gyümölcs valamennyi titkát felfedni. Eddig több mint 100 bioaktív hatóanyagot azonosítottak, köztük számos vitamint, aminosavat, enzimet, alkaloidot, flavonoidot, nyomelemet, ásványi anyagot és többszörösen telítetlen zsírsavakat. Ezek együttes aktivitásának köszönhető a Noni gyümölcs hatékonysága. Kiváló immunerősítő és sejtregeneráló hatással bírhat a Noni a használata során..

Milyen valószínűsíthető szerepe van a Noni gyümölcsnek a szervezetben?

noni gyümölcs,noni használata, noni hatása

· A Noni használata támogatja a normális sejtműködést és sejtregenerációt,

· A Noni használata hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez,

· A Noni használata antioxidáns hatású anyagokat tartalmaz, melyek védik a sejteket a szabad gyökök káros hatásaival szemben,

· A benne levő proxeronin megkönnyíti a tápanyagok sejtekbe való bejutását,

· A Noni használata támogatja a sejtek anyagcseréjét (enzimek, aminosavak, telítetlen zsírsavak, vitaminok és ásványi anyagok),

· A Noni használata támogatja a keringést: a scopoletin tágítja az ereket, a flavonoidok erősítik az érfalakat,

· A Noni haszálata javíthatja a teljesítőképességet és a hangulatot: a xeronin elősegíti a hangulatjavító szerotonin sejtekhez való kötődését,

· A Noni használata telítetlen zsírsav, vitamin és nyomelem, valamint számos bioaktív anyagánál fogva általános egészséget támogató hatással bír.

Érdemes kipróbálni a Noni gyümölcsöt?

Legideálisabb természetesen a friss Noni gyümölcs lenne, ám ez nehezen elérhető. Szerencsére ma már számos olyan kiváló termék közül választhatunk, melyek tartalmazzák a Noni gyümölcs jótékony alkotóelemeit.

Ismerd meg üvegbe zárva

noni gyümölcs megismerem

A Noni hatása: Általános vitalitásfokozásra kiválóan alkalmazható, de kimerültség, lehangoltság esetén is ideális lehet. Alkalmazhatjuk emellett az erőnlét javítására, a szervezet saját védekező-rendszerének támogatására, azaz preventív célra is. A Noni gyümölcs nem csodaszer, és nem is gyógyszer!

A Noni használata során a benne található aktív hatóanyagok valóban hatékonyan támogatják szervezetünket, de nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet, az egészséges életmódot, valamint az orvos által előírt kezelést.

Kívánjuk, hogy mindenki életébe pozitív változásokat hozzon a Noni használta.

Forrás: Dr. Ralph Heinicke: Xeronin és a sejt regeneráció,

www.calivita.hu

A fentiek

kizárólag a megnezvezett személyek tapasztalatát tükrözik. Ön ettől eltérő tapasztalatokat is szerezhet.

vissza

Hozzászólások