webshop kategóriák

Problémák, tünetek alapján

Vitaminok,multivitaminok

Gyógynövényalapú készítmények

Elit, Különleges Termékek

Immunrendszert támogató készítmények

California Fitness termékcsalád

Diétás program életmódváltóknak, sportolóknak

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Tenger gyümölcsei

Kilófaló termékek

Csak nőknek,csak férfiaknak

Szépségért

Emésztést segítő termékek

Izületvédők

Érvédő komplex

Húgyutak komplex védelmére

A természetes izomnövekedésért

Támogatás az ideális koleszterinszinttért

Sportolóknak ajánljuk

Májvédő készítmény

Kozmetikai termékek

Öko tisztítószerek

Aquarion víztisztító és ionizáló berendezés + tartozékai

Mágneses vízkőmentesítő

BioHarmonex Biorezonanciás készülék otthonra

Elektroszmog-védelem

Termék csomag ajánlataink

Energetizálók

Üzleti termék azoknak akik többre vágynak

Egészségmegőrzés cikkek

Újdonságok

Rescue Gél Elsősegély …

Rescue Gél Elsősegély Balzsam Ár: 5 255 FtEgységár: 82 Ft /ml
Új

Ránctalanító szérum

Ránctalanító szérum Ár: 8 635 Ft
Új

Organic Noni pack Noni …

Organic Noni pack Noni készítmény a sejtszintű egészségért. Ár: 62 763 FtEgységár: 15 858 Ft /ml
Új

Kiemelt termékek

Lion Kids+C C-vitamin …

Lion Kids+C  C-vitamin gyerekeknek Ár: 3 980 FtEgységár: 40 Ft /db

Diétás program …

Diétás program életmódváltóknak, sportolóknak Inulinnal Ár: 44 530 FtEgységár: 41 215 Ft /db
Új

Le akarok fogyni! Nézzük részletesen mik azok a hatóanyagok amik elősegíthetik a fogyást.

2017.02.12.

Fogyni akarok! Diétás programunk összetevőiről részletesen.

Sportolók, diétázók, nyárra bombaformára vágyók most ti figyeljetek!!

A hamarosan piacra kerülő prémium termékcsaládunk összetevőit boncolgatjuk picit bővebben. Most a Shake lesz soron. Amellett, hogy a sportolók igényeire szabva megtalálhatóak lesznek benne a vitaminok és ásványi anyagok. Mellette még számos extra és különleges összetevő is helyet kapott a készítményben.

Azért részletezném ennyire, hogy tudatosan, okosan dönthess az így vásárlók fogják úgyis végigolvasni. Az első amit kivesézünk az

Alfa-liponsav mit érdemes róla tudni? 

Az alfa-liponsav (ALA) egy molekula amit sokáig vitaminnak véltek, melyről később kiderült róla, hogy az emberi szervezet is képes szintetizálni, igaz csak kis mennyiségben. A szervezet által termelt alfa-liponsav fehérjékhez kötődve számos mitokondriális enzim-komplex faktora, melyek  az energiatermelésben katalizátorként működnek, a zsírsavak, az aminosavak és a ketonsavak anyagcseréjében. Az alfa-liponsavat vizsgáló kutatások fényt derítettek azonban arra, hogy kiegészítő adagolásával pozitív élettani hatásai jelentősek.

Az alfaliponsav inzulinszerű hatással rendelkezik, segítheti a vércukorszint optimalizálását és javíthatja az inzulinérzékenységet. A véráramban keringő glukóz a sejtekbe speciális transzportereken keresztül jut be. Az egyik ilyen az un. GLUT4 transzportrendszer, mely alapvetően az izom és zsírszövetben található. Az izomszövetben (és a zsírszövetben) inaktív formájában a sejteken belüli endoszómák membránján foglal helyet, majd ha a sejt inzulin-receptoraihoz inzulin kötődik, akkor a GLUT4 a plazmamembránba helyeződik át, és így lehetővé teszi a glukózfelvételt! Az alfa-liponsav közvetlenül is fokozza a GLUT4 transzportrendszer kihelyezését, azaz a sejt glukózfelvevő kapuinak megnyitását. Az Arzneimittel-Forschung című szaklapban publikált kutatás adatai szerint napi 1 gramm alfa-liponsav 50%-kal fokozta az étkezés utáni glukóz eltávolítást (MCR - metabolikus clearance ráta).
Az AMPK egy meglehetősen sokrétű enzim, funkciója az energiaellátottság érzékelése és szabályozása. Ha a sejt energiakészletei apadni kezdenek, akkor az AMPK aktiválódik, fokozza a glukóz felvételt és a zsírsav oxidációt, miközben növeli az étvágyat. Az alfa-liponsav hatása speciális, ugyanis a vázizomzatban növeli az AMPK aktivációját, ami fokozza a zsírsav oxidációt és glukózfelvételt, miközben elnyomja annak aktivitását a hipotalamuszban, azaz az étvágyat csökkenti. A fentiek nyomán meglehetősen hatékony eszköz az inzulinrezisztencia és az elhízás kezelésében.
Az alfa-liponsav erőteljes antioxidáns hatással rendelkezik, képes mind a reaktív oxigéngyökök, mind a reaktív nitrogéngyökök semlegesítésére. Direkt antioxidáns hatása mellett képes az egyéb antioxidánsok oxidált formáinak csökkentésére is. Amikor egy antioxidáns semlegesít egy szabadgyököt, az antioxidáns oxidálódik. Ebben az állapotban nem képes újabb szabadgyök semlegesítésére, egészen addig, amíg nem redukálódik. Az alfa-liponsav hatékonyan csökkenti az egyéb antioxidánsok oxidált formáit, így tesz a C-vitamin, Q10-koenzim, glutation és E-vitamin esetén.
Az alfa-liponsav emellett fokozza a glutation szintézist. A glutation szervezetünk egyik legjelentősebb antioxidánsa, mely részt vesz a potenciálisan karcinogén és toxikus anyagok semlegesítésében és eltávolításában is. A glutation szint a kor előrehaladtával jelentősen csökken, mely csökkenésnek jelentős szerepe az öregedéssel kapcsolatos degeneratív folyamatokban. Az alfa-liponsav fokozza a glutation szintézist, egyfelől a szintézis limitáló enzimének a glutamin-cisztein-ligáz az expressziójának fokozásán keresztül, másrészt fokozza a glutation szintézishez elengedhetetlen cisztein sejtekbe jutását.
Az alfa-liponsav javítja az érrendszer egészségét, fokozza a nitrogén-monoxid dependens vazodilatációt. A kapcsolódó kutatások szerint az alfa-liponsav növeli az endoteliális nitrogén-monoxid szintáz (eNOS) foszforilációját és így a nitrogén-monoxid termelést. Egy kapcsolódó kutatás adatai szerint napi 300mg alfa-liponsav 4 héten keresztül adagolva 44%-kal javította az áramlás-mediált vazodilatációt.
Az alfa-liponsav csökkenti az oxidatív stressz által generált degeneratív sejtfolyamatokat. Az alfa-liponsav képes csökkenteni a gyulladás „fő kapcsolójának", a NF-kB (nuklearis faktor kappa B) transzlokációját. Az NF-kB egy redox-szenzitív transzkripciós faktor, mely befolyást gyakorol a gyulladásos folyamatokra és a sejtciklusra, melynek nyomán olyan degeneratív folyamatok patofiziológiájában érintet, mint a dibétesz, ateroszklerózis és rák.
Az alfa-liponsav csökkenti a diabétesz szövődményeinek kockázatát. A cukorbetegség súlyos szövődménye a perifériás idegek károsodása. Minden ötödik cukorbeteg szenved a perifériás neuropátia tüneteitől, mint az érzékelés elvesztése, a gyengeség, izomsorvadás, vérellátás csökkenése. A perifériás neuropátia különösen a lábak esetén gyakori, mely kezeletlenül a lábujjak, vagy akár lábak elvesztéséhez vezet. Az Angol Diabétsz Szövetség szaklapjában megjelent tanulmány adatai szerint napi 600mg alfa-liponsav adagolása 3 hét alatt jelentős mértékben csökkentette a perifériás neuropátia tüneteit.
A cukorbetegség egy másik gyakori szövődménye a kardiovaszkuláris autonóm neuropátia (CAN), mely ötszörösére emeli a betegek halálozási kockázatát és minden negyedik cukorbeteget érint. A CAN egyik első tünete a nyugalmi tachycardia és a szív-frekvencia variabilitásának csökkenése, mely a paraszimpatikus károsodás következménye. A Diabetes Care című szaklapban publikált kutatás során napi 800mg alfa-liponsav kiegészítés 4 hónapon keresztül fogyasztva jelentős mértékben javította a szív-frekvencia variabilitását mérő négy marker körül kettőnek az értékét.
Az alfa-liponsav kiegészítés segíthet gátolni a kor előrehaladtával tapasztalható szellemi leépülést. Az alfa-liponsav mind önmagában, mind L-karnitinnel kombinálva csökkenti a kognitív funkciók öregedéssel járó romlását és a memóriavesztést. Az Archives of Gerontology and Geriatrics című szaklapban publikált kutatás során, egy éven át adott 600 mg alfa-liponsav kiegészítés, jól konzerválta Alzheimer-kóros betegek kognitív funkcióit.

A következő összetevő az L-karnitin (ő már viszonylag ismertebb) ill Chitosan amit természetes zsírblokkolóként emlegetnek a következő bejegyzés róla fog szólni majd Green coffé ( zöld kávé ) majd az Acai az Inulin stb.. stb... ugye milyen izgalmas terméknek ígérkezik?

vissza